Galerii: Justin Trudeau käis abikaasaga paavsti audientsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul käisid Vatikanis paavsti audientsil Kanada peaminister Justin Trudeau ja tema abikaasa Sophie Grégoire Trudeau.

Püha Tooli pressiteate kohaselt räägiti südamlikus vestluses katoliku kiriku panusest Kanada ühiskonda, usuvabaduse ja eetikaga seotud teemasid, ning tänase maailma kriisipiirkondades toimuvast.

Trudeau samuti peaministriametit pidanud isa Pierre oli tuntud kui väga pühendunud katoliiklane. Tema ema Margaret oli sünnipärane anglikaan, kes abielludes pöördus katoliiklusse ja hiljem tagasi anglikanismi.

Justin Trudeau kohta on teada, et lapsena käis ta igal pühapäeval missal ja luges õhtupalveid. 18-aastaselt aga lõpetas ta kirikuskäimise, nimetas end edasi katoliiklaseks, aga tunnistas, et missale sattub vaid ehk lihavõtete ja jõulude ajal. Pärast venna Micheli surma 1998. aastal Justin Trudeau side kirikuga tugevnes taas.

Katoliiklane on ka tema abikaasa Sophie. Nad abiellusid 2005. aastal Montreali Sainte-Madeleine d'Outremont’i kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles