Austraalia kavandab lasteahistajate passi kehtivuse tühistamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Austraalia kaalub seaduse jõustamist, mille alusel saaks laste seksuaalses ärakasutamises süüdi tunnistatud kodanike passi kehtivuse tühistada, teatasid võimud.

Valitsus kiitis vastavasisulise eelnõu eile õhtul heaks ja selle üle vesteldakse täna koalitsioonierakondades.

Seadusmuudatus takistaks laste vastu suunatud seksuaalkuritegudes süüdi mõistetud austraallasi välismaale reisimast. Seadusega tahetakse takistada kurjategijatel inimkaubanduse ohvriks langenud laste ärakasutamist välismaal, eelkõige Kagu-Aasias ja Vaikse ookeani saareriikides.

Austraalias pedofiilias süüdi mõistetud reisivad sagedasti lähedalasuvatesse Kagu-Aasia riikidesse ja Vaikse ookeani saareriikidesse, kus neile pakutakse võimalust astuda lapsega seksuaalvahekorda.

Välisminister Julie Bishop ütles täna, et valitsus esitab peatselt parlamendile eelnõu, mille alusel tunnistab ta kehtetuks umbes 20 000 süüdimõistetud pedofiili passi. Kõnealused isikud, kelle passi tahetakse tühistada, on kantud üleriiklikku seksuaalkurjategijate registrisse.

Justiitsminister Michael Keenani sõnul pole ükski teine riik taolist reisikeeldu kehtestanud. Seksuaalkurjategijate registrisse kantakse iga aasta 2500 uut süüdimõistetud pedofiili ning ka nemad jäävad seaduse jõustumisel oma passist ilma, lausus Keenan.

Süüdimõistetud kurjategija passi tühistamine on Austraalias võimalik ka praegu, kuid vaid politsei ja osariigi valitsuse erinõudmisel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles