Kabuli Saksa saatkonna lähedal hukkus veokirünnakus inimest (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinna Kabuli saatkondade piirkonda raputas täna hommikul tipptunni ajal võimas plahvatus, ametnike teatel oli tegemist autopommirünnakuga, milles sai surma vähemalt 80 ja kannatada üle 350 inimese.

Afganistani siseministri Najib Danish andmetel põhjustas plahvatuse Saksa saatkonna juures toimunud enesetapurünnak. Ohvrite arvu edastas tervishoiuministeeriumi kõneisik Waheed Majroh, seda kinnitas ka valitsuse teabeametnik. Majrohi sõnul toimetati kannatanud Kabuli erinevatesse haiglatesse, hukkunute kohta infot ei avaldatud.

«Me ei tea praegu, mis oli rünnaku sihtmärk, kuid enamus ohvritest on tsiviilisikud,» ütles Danish.

«Informatsioon, mis mul praegu on, on see, et Prantsuse saatkond sai kahjustada, samuti on materiaalset kahju Saksamaa saatkonnal,» ütles Prantsuse Euroopa-asjade minister Marielle de Sarnez raadiojaamale Europe 1.

Esialgu ei ole teada, kas saatkondades keegi viga sai.

Samuti pole teada, kes rünnaku korraldas. Kabulis on enesetapurünnakuid korraldanud nii äärmusrühmitus Taliban kui ka ISIS. Plahvatus purustas kilomeetri raadiuses hoonete aknad ja hävitas või kahjustas rohkem kui 30 sõidukit. Plahvatusele järgnes tohutu suitsupilv.

«Tänu Jumalale, kõik India saatkonna töötajad on terved ja Kabuli plahvatuses viga ei saanud,» säutsus Twitteris India välisminister Sushma Swaraj.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles