Jeemeni julgeolekujõud avasid rahva pihta tule

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastane meeleavaldus pealinnas Sanaas.
Valitsusvastane meeleavaldus pealinnas Sanaas. Foto: SCANPIX

Jeemeni politsei kasutas Taezis meeleavaldajate laiali ajamiseks pisargaasi ning avas pealtnägijate kinnitusel protestiajte pihta ka tule.

Pealtnägija kinnitas uudistevõrgule AFP, et 250 kuni 300 kohaliku valitsusasutuse juurde kogunenud protestijat sai viga. Väidetavalt nõudis intsident ka ühe president Ali Abdullah Saleh´ tagasiastumist nõudnud demonstrandi elu.

Meeleavaldajad nõuavad vaeseima araabia riigi presidendi tagasiastumist. 1978. aastast võimul olnud Saleh on kinnitanud, et jätkab presidendiametis kuni oma ametiaja lõpuni 2012. aasta jaanuaris. Meeleavaldajate seas annavad tooni eelkõige tudengid, kes on lubanud tänavatelt enne mitte lahkuda, kui Saleh on kukutatud.

Suurbritannia välisministeerium soovitas reedel oma kodanikel riigist lahkuda, kuna ministeeriumi hinnangul võib vastasseis muutuda veelgi vägivaldsemaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles