Peterburis protestiti võimude tegevusetuse vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Peterburis protestisid täna sajad inimesed kohalike võimude suutmatuse vastu kaitsta inimesi talviste õnnetuste eest ja hoida ajaloolist kesklinna arendajate meelevalla eest.

Sel talvel on Peterburis allakukkunud jääpurikate tõttu hukkunud viis inimest, sealhulgas kaks last ning sajad on saanud vigastada, vahendasid ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Samuti on võimud sattunud kriitika alla, kuna on lubanud lammutada vanu ehitisi.

Plakatitel oli Komsomolskaja Pravda teatel kirjas näiteks «Nevski 68, me ei unusta ega andesta», millega viidati sellel aadressil lammutatud 19. sajandist pärinevale hoonele, mille võimud lubasid taas üles ehitada, kuid linnakodanikud suhtuvad lubadusse skeptiliselt.

Meeleavaldus kestis poolteist tundi ja selle lõpus võeti vastu resolutsioon, milles miitingulised meenutasid linnavalitsusele talviseid probleeme, nagu puhastamata tänavad ja jääpurikad, ning muresid seoses kommunaalteenustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles