KOHALIK VAADE. Leedu hakkab alkoholitarbimist karmide võtetega piirama (6)

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teade kaubanduskeskuses teavitab alkoholimüügi keelust 1. septembril. Peagi võib alkoholipoliitika Leedus veelgi karmistuda.
Teade kaubanduskeskuses teavitab alkoholimüügi keelust 1. septembril. Peagi võib alkoholipoliitika Leedus veelgi karmistuda. Foto: Tomas Juodaitis/SCANPIX

Naudi, kuni saad – nii tögavad paljud vanemad äsja 18-aastaseks saanuid, kes sünnipäeva klaasi õlle või veiniga tähistavad. Sest kuue kuu pärast muutub alkohol neile kuni 20-aastaseks saamiseni taas keelatud viljaks. Ning see on vaid üks tulevastest alkoholitarbimist piiravatest seadustest.

Lühidalt öeldes on 18-aastased noored Leedus hääleõiguslikud kodanikud, kel on lubatud mootorsõidukit juhtida ning kes aasta pärast ajateenistusse võetakse, kuid varsti ei tohi nad enam osta ega isegi käes hoida pudelit lahjat õlut.

Need, kes oma 18. sünnipäeva oktoobris tähistavad, võivad järgmised kolm kuud alkoholi osta, kuid pärast aastavahetust peavad vägijookide soetamiseks ootama oma kolmanda ülikooliaastani.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles