Putin: Snowden ei ole reetur (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden.
Edward Snowden. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Scanpix

Vene presidendi Vladimir Putini hinnangul ei ole endine Ameerika Ühendriikide luuretöötaja Edward Snowden oma kodumaa huve reetnud.

«Snowden ei ole reetur. Ta ei ole reetnud oma riigi huvisid, ta ei ole edastanud vastaspoolele teavet, mis kahjustaks tema rahvast,» ütles Putin usutluses filmilavastaja Oliver Stone`ile.

Intervjuu katked ilmusid väljaandes Hollywood Reporter.

Putin lisas, et Snowden teeb kõike avalikult – samas tunnistas ta, et ei õigusta Snowdeni teguviisi. «Kui minult küsitaks, kas see oli õige või mitte, vastaksin eitavalt,» ütles Putin, mainides, et kui Snowdenile ei meeldinud luuretöö, oleks ta võinud lihtsalt erru minna.

Samas pidas president lausa kahjulikuks ja sündsusetuks liitlaste luuretegevust üksteise suhtes. «Jälgida oma liitlasi – kui te tõepoolest peate neid oma liitlasteks, mitte sõltlasteks – on sündmatu. See õõnestab usaldust ja kahjustab lõpptulemusena julgeolekut,» sedastas Putin.

Ta hindas kõrgelt Vene eriteenistuste tegevust, rõhutades, et see mahub seaduse raamesse.

Stone`i film Putinist peaks esilinastuma telekanalis Showtime 12.-15. juunil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles