USA välisminister vihjas erimeelsustele Trumpi meeskonnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson.
Rex Tillerson. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

USA välisminister Rex Tillerson andis täna mõista, et tema arvates on USA ülemaailmne liidripositsioon Pariisi leppe hülgamise otsusega kannatada saanud.

Tillerson ütles, et Ühendriigid jätkavad Pariisi kliimaleppest lahkumisest hoolimata ühepoolselt püüdeid vähendada kasvuhoonegaaside õhkupaiskamist. Samuti kiitles välisminister, et Ühendriigid on saavutanud maakera soojenemist põhjustava süsinikuheitme kärpimises juba suurepäraseid tulemusi.

Uudisteagentuuri AFP teatel oli Tillerson aga üks neist, kes soovitas president Donald Trumpil leppest mitte lahkuda, kuna see annaks hoobi USA mõjukusele maailmas. «See oli poliitiline otsus,» ütles naftafirma Exxon Mobil endine tegevjuht näitamata AFP teatel välja pettumust.

«Minu arvates peaksid kõik mõistma, et Ühendriikidel on oma kasvuhoonegaaside emissiooni piiramises suurepärased tulemused. See on asi, mille üle me võime uhked olla, ja seda tehti ilma Pariisi leppeta,» lisa Tillerson, avaldades lootust, et USA jätkab ka edaspidi pingutusi heitmekoguste vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles