Eestlane Londonis: inimesed olid šokis, nutsid ja oksendasid

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlane Londonis: inimesed olid šokis, nutsid ja oksendasid
Eestlane Londonis: inimesed olid šokis, nutsid ja oksendasid Foto: REUTERS TV/REUTERS

Londonis elava eestlanna Janeli Normeti sõnul on meeleolu pärast terrorirünnakut morn ja vihane. Rünnak leidis aset Janeli töökohast 15–20-minutilise metroosõidu kaugusel, kuid tema sõbrad töötasid pubis, mis asub rünnakukoha kõrval.

Janeli sõbranna kirjelduse järgi kuulis ta kõigepealt alarmi ning silmas siis turvamehe nägu. Seejärel asus ta inimesi rahulikult pubi tagumisse ossa evakueerima, et neid akendest eemale hoida.

Turvamees nägi vigastatuid inimesi, nende seas naist, kellel kaelast verd voolas. Alguses polnud kellelgi Borough Marketi pussitamisest vähimatki aimu ning inimesi hakati pubist välja juhatatama. Kui aga sai selgeks, mis tegelikult on juhtunud, jooksid paljud neist õige pea pubisse tagasi.

Pubi uksed pandi lukku ning kõik suunati ülemisele korrusele, kus aga tekkis paanika. Inimesed nutsid, ka töötajad olid ärevil, kuid püüdsid külastajaid rahustada. Igaks juhuks korjati kokku kõik klaasid ja pudelid, et ei tekiks rohkem kaost ja vigastusi, kui peaks minema jooksmiseks.

Kui politsei lõpuks pubist väljuda lubas, läksid inimesed ükshaaval trepist alla õue. Kuna London Bridge'i metroojaam oli kinni, jooksid inimesed eemale Bank Stationi suunas. Kirjelduse järgi olid pubi töötajad pärast evakueerimist sedavõrd šokis, et nutsid ja oksendasid vahelduva eduga.

Janeli ja tema sõbranna said telefonikõne ning olid valmis kogu rünnakukoha kõrval asunud pubi töötajad ööseks enda juurde võtma. «Ütlesime korduvalt, et võtke takso, pole vahet kui palju see maksab ja tulge sealt lihtsalt ära,» kirjeldas Janeli. Paraku ei sõitnud taksod rünnakukoha ligigi ning üle jõe polnud kuidagi võimalik saada.

«Öösel kella kolme paiku koju minnes kostis sireene igal pool. Olukord on praegu väga morn ja vihane,» räägib Janeli. Tema sõnul on inglased Facebooki teinud väga vihaseid postitusi, et näidata terroristidele, et nende katsed hirmu ja valu külvata pole õnnestunud. «Nende mentaliteet on, et terroristid tahavad kaost ja valu, aga me ei anna alla – me ei näita neile seda, mida nad näha tahavad,» räägib eestlanna.

Samas tõdes Janeli, et tegelikult on kõigil, kaasaarvatud temal, siiski hirm põues kuna terrorirünnak Manchesteris toimus 13 päeva varem. «Eks näis, mis järgmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles