Eestlanna Londonis: olime valmis kiiresti majast lahkuma

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirünnak Londonis.
Terrorirünnak Londonis. Foto: Hannah McKay / Reuters / Scanpix

Londonis elav eestlanna Annika oli terrorirünnakute ajal kodus, naine kirjeldas Postimehele, kuidas ta pakkis öösel kokku dokumendid ja pudelivett ning oli valmis vajadusel kodust lahkuma.

«Elan London Bridge'st 10 minuti jalutuskäigu kaugusel. Veetsime elukaaslasega tavalist kodust laupäeva õhtut. Mingil hetkel elukaaslane tahtis avatud rõduust sulgeda, et helikopter lendab ja käib pisut närvidele - tõenäoliselt filmivad midagi,» kirjeldas Annika eilse õhtu sündmusi.

Uudise terrori kohta leidis ta Facebookist ja samal hetkel helises ka elukaaslase telefon, kelle isa tahtis kontrollida kas nendega on kõik korras.

«Pärast seda sai muidugi telekakanalit vahetatud ja olukorda jälgitud kella neljani hommikul kohaliku aja järgi. Me olime igaks juhuks valmis ka juhuks kui me peaksime mistahes põhjusel kiiresti majast lahkuma, pakkisime dokumendid ja pudeli vett. Muidugi oli väga väike tõenäosus selleks aga parem karta kui kahetseda. Me ju ei teadnud sel hetkel veel, et kolm terroristi olid sel hetkel juba politsei poolt maha lastud,» rääkis naine.

Annika sõnul olid sellised ettevaatusabinõud täiesti õigustatud, kui arvestada, et terroristid võisid sel ajal kusagil väga lähedal olla ja vähemalt ühel neist oli ka midagi lõhkeainesarnast ümber keha.

«Iial ei või ette teada. See ettevaatusabinõu oli ka juhuks, et kui peaks olema halb kokkusattumus ja midagi peaks majas juhtuma, siis tõenäoliselt oleks abi meieni jõudmisega probleeme,» ütles Annika.

Mingil hetkel kuulis naine ka kahte päris tugevat plahvatust. Nagu hiljem selgus, siis oli see politsei tegevus, välistamaks lisaohuallikaid.

«Kell 4 hommikul kui otsustasime lõpuks magama minna, siis kopterid endiselt lendasid. Aga täna on uus päev ja päike on väljas, hinges muidugi on valu ja kurbus,» sõnas Annika.

Suurbritannia pealinnas Londonis sõitis auto laupäeva õhtul inimeste sekka, lisaks toimus Borough' turu juures pussitamine. Kahes terrorirünnakus suri seitse ja sai haavata ligi 50 inimest. Lisaks sai surma kolm terroristi, kelle tapsid politseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles