Putini sõnul ei teadnud ta Kushneri salajase sidekanali ettepanekust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja New Yorgis kannab plakatit, millel Putinil on peas Trumpi kampaaniamüts.
Meeleavaldaja New Yorgis kannab plakatit, millel Putinil on peas Trumpi kampaaniamüts. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul ei teadnud ta USA riigipea Donald Trumpi väimehe ja nõuniku Jared Kushneri ettepanekust luua salajane sidepidamiskanal Kremli ja Valge Maja vahel.

Putin tõrjus telekanalis NBC pühapäeval eetrisse läinud intervjuus ka USA luureagentuuride hinnangu, et Venemaa sekkus häkkimise ja muul viisil Ühendriikide presidendivalimistesse, aitamaks Trumpil võita.

Putini sõnul ei olnud ta teadlik ka sellest, kas Venemaa suursaadikul Washingtonis oli Trumpi kampaaniameeskonnaga kontakte enne mullu novembris peetud valimisi.

«Ma olen aus. Mis te arvate, et kogu maailmast ja USAst, suursaadik raporteerib iga päev mulle, kellega ta koos sööb või kellega kohtub?» ütles Putin.

Ajaleht Washington Post kirjutas, et New Yorgis detsembris aset leidnud kohtumisel Venemaa suursaadikuga Washingtonis Sergei Kisljakiga, pakkus 36-aastane Kushner välja salajase sidepidamiskanali loomise idee.

«Ma ei tea sellest ettepanekust. Ühtegi sellist ettepanekut ei ole minuni jõudnud,» ütles Putin Peterburis ajakirjanik Megyn Kellyle antud intervjuus.

Kui oleks olnud ettepanek ja see oleks olnud venelastele huvitav, siis oleks Vene välisminister Sergei Lavrov sellest presidendile ka rääkinud, väitis Putin.

«Polnud millestki rääkida,» sõnas Putin.

«Minu jaoks on see hämmastav. Te tekitate sensatsiooni eimillestki ja muudate selle sensatsiooni relvaks praeguse presidendi vastu,» ütles Putin. «Te olete nii loovad. Hästi tehtud. Teie elu peab igav olema.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles