Soome politsei uurib põnevusfilmist kopeeritud sissemurdmisi Prismades

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma Kuopios
Prisma Kuopios Foto: Wikimedia

Soome politseinikud püüavad lahendada kahte sissemurdmist Prisma supermarketisse, kus kurjategijad laskusid mõlemal korral majja sisse köite abil läbi lae.

Politseinikud on saanud oma valdusesse vähemalt ühe kahtlustatava DNA-proovi, mis on seotud Järvenpää Prismas üleeile aset leidnud sissemurdmisega, vahendas Ilta-Sanomat.

Kaks või kolm kurjategijat ronisid Prisma katusele, kus lõhkusid ära akna ja libistasid end seejärel köite abil majja sisse. Põnevusfilmi meenutanud sissetung leidis aset kell 2.30-4.30.

Sama skeemi järgi murti veebruaris sisse Iislami Prismasse. Tookord said kurjategijad oma valdusesse 20 000 euro väärtuses kaupa.

Politseinikud peavad võimalikuks, et köite abil supermarketisse sisenenud grupp ei koosne algajatest, kuna väga eriline teguviis nõuab tugevaid käsi.

«Nende kahe sissemurdmise seost kontrollitakse ja on põhjust oletada, et looga on seotud samad inimesed,» rääkis uurimisjuht Leo Kuivala.

Teatraalne sissemurdmine tekitas valu vähemalt ühele. «Jälgede järgi sai viga vähemalt üks inimene, sündmuspaigast leiti verd. Kui leitakse ka vastav DNA, siis muutub olukord lihtsamaks,» rääkis ta.

Valvekaameratest mingit abi ei olnud, kuna need olid suunatud sellisesse paika, kust võis saada aru üksnes seda, et majas on tõesti käidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles