Katar: Kuveit üritab vahendada diplomaatilise kriisi lahendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari emiir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani
Katari emiir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani Foto: Reuters / Scanpix

Katari välisministri sõnul üritab Kuveit vahendada ja lahendada diplomaatilist kriisi, mille raames katkestasid mitmed araabia riigid diplomaatilised sidemed Dohaga.

Välisminister Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani sõnul palus Kuveidi valitseja Katari emiiril Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thanil lükata edasi sõnavõtt kriisi teemal.

«Ta sai Kuveidi emiirilt kõne, milles viimane palus tal seda (sõnavõttu) edasi lükata, et anda aega kriisi lahendamiseks,» lausus Sheikh Mohammed.

Samas rõhutas välisminister Dohas paiknevale uudistekanalile Al-Jazeera, et Kuveit hülgab kõik need, kes «üritavad Katarile peale suruda oma tahet või sekkuda selle siseasjadesse».

Araabia Ühendemiraadid, Bahrein, Egiptus ja Saudi Araabia teatasid esmaspäeval diplomaatiliste sidemete katkestamisest Katariga ning andsid korralduse sulgeda Katari lennukitele ja laevadele kõik lennujaamad ja sadamad. Hiljem teatasid suhete katkestamisest Katariga ka Jeemeni rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus, Maldiivid ja Liibüa idaosas tegutsev rahvusvaheliselt tunnustamata valitsus.

Tegemist on regiooni suurima diplomaatilise kriisiga pärast 1991. aastal toimunud Lahesõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles