Londoni linnapea: Trumpi riigivisiit Ühendkuningriiki tuleks tühistada (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump (vasakul) ja Londoni linnapea and Sadiq Khan.
USA president Donald Trump (vasakul) ja Londoni linnapea and Sadiq Khan. Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khan soovitab briti valitsusel USA president Donald Trumpi riigivisiit Suurbritanniasse tühistada, vahendab Time.

Khan ütles läheneva USA riigipea visiidi eel, et tema hinnangul ei peaks Trump olema Ühendkuningriiki oodatud, sest viimase poliitika ja väljaütlemised ei ühti briti väärtustega.

«Ma ei arva, et me peaksime USA presidendi ees punase vaiba lahti rullima olukorras, kus ta tema poliitika läheb vastuollu kõigega, mille eest meie seisame,» ütles ta eile briti telekanalile Channel 4.  

«Ma ei arva, et peaksime USA presidendi ees punase vaiba lahti rullima olukorras, kus ta tema poliitika läheb vastuollu kõigega, mille eest meie seisame.»

Linnapea sõnavõtt on vastureaktsioon Trumpi Twitteris tehtud avaldustele, kus ka kritiseeris Khani Londoni rünnakute järgset seisukohavõttu.

Trump kritiseeris uuesti Londoni linnapead

USA president Donald Trump kritiseeris eile lühikese aja jooksul juba teist korda Londoni linnapead Sadiq Khani, nimetades tema õigustusi haletsusväärseteks.

Trumpi sõnul on Londoni rünnakud tõendiks, et julgeolekumeetmeid on vaja tõhustada ka Ühendriikides ja jõustada aega viitmata reisikeeld, mille kohus on külmutanud.

«Me peame lõpetama selle poliitkorrektsuse ja tagama meie inimeste julgeoleku. Kui me seda ei tee, siis lähevad asjad aina hullemaks,» hoiatas Trump ühes postituses.

«Vähemalt seitse surnut ja 48 haavatut ja Londoni linnapea ütleb, et pole põhjust muretsemiseks!» kirjutas president teises postituses.

Khan on öelnud, et londonlastel pole põhjust muretsemiseks ja London on endiselt üks turvalisemaid pealinnu maailmas.

Khani ametkond teatas alguses, et neil on liiga kiire aeg, et vastata Trumpi kirjutistele, kuid hiljem võttis linnapea siiski sõna, kommenteerides Trumpi sõnavõtte rahvusringhäälingus BBC.

«Mõned inimesed elavad vihapidamisest ja lõhestamisest. Me ei lase Donald Trumpil Suurbritanniat lõhestada,» ütles Khan.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles