Comey kinnitas Trumpi palvet Flynni juurdlus lõpetada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Comey.
James Comey. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktori kohalt vabastatud James Comey kinnitas kolmapäeval oma avalduses, et USA president Donald Trump ärgitas teda lõpetama juurdlust tollal Vene kontaktide pärast uurimise all olnud endise rahvusliku julgeoleku nõuniku Michael Flynni suhtes.

«Ma loodan, et sa näed võimalust see sinnapaika jätta, Flynn rahule jätta. Ta on hea mees,» oli Trump talle öelnud 14. veebruaril Valge Maja Ovaalsaalis, kus nad kahekesi istusid.

«Minu arusaamist mööda soovis president, et me lõpetaksime uurimise Flynni suhtes seoses tema valeavaldustega detsembris toimunud jutuajamiste kohta Venemaa suursaadikuga,» rääkis Comey neljapäeval enne senati luurekomitee küsitlusele minekut.

Trump ütles Comey sõnul «ma vajan lojaalsust, ma ootan lojaalsust.»

«Mina ei liigutanud, rääkinud ega muutnud ühelgi moel oma näoilmet selle järgnenud piinliku vaikuse ajal,» lisas Comey.

USA president Donald Trump avaldas täna, et kavatseb uueks FBI direktoriks määrata endise justiitsministeeriumi peaprokuröri asetäitja Christopher A. Wray, kirjutas CNN.

Arvatakse, et uue FBI direktori nime avaldamine aitab Comey tunnistuselt tähelepanu kõrvale juhtida. Endiselt FBI direktorilt oodatakse Trumpi Venemaa-sidemete kohta plahvatuslike detailide avalikustamist.

Donald Trump vallandas Comey väidetavalt, sest ta ei tulnud vastu riigipea soovile, et FBI end Venemaa-teemalise juurdluse puhul vaos hoiaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles