MH17 ohvrite lähedased said loa hukkunute viimaseid tunde vaadata (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH17 vrakk Ida-Ukrainas vahetult pärast õnnetust.
MH17 vrakk Ida-Ukrainas vahetult pärast õnnetust. Foto: MAXIM ZMEYEV/REUTERS/Scanpix

Ukraina kohal 2014. aastal alla tulistatud Malaisia reisilennuki pardal viibinud inimeste lähedased saavad saavad loa näha kaadreid, mis jäädvustati reisijatest pardalemineku eel.

Hollandi uurijad ja hukkunute lähedasi esindav ühendus jõudsid äsja kokkuleppele ning soovijad saavad nüüd 17. juulil Amsterdami lennujaamas üles võetud turvakaamerasalvestisi näha, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Malaysia Airlines'i Boeing 777 tulistati Ukraina idaosa kohal alla, kui see oli teel olnud Kuala Lumpurisse. Kõik pardal viibinud 298 inimest said surma. Süüdlaseks peetakse Ida-Ukraina isehakanud venemeelseid mässulisi. Enamik ohvritest olid Hollandi kodanikud.

«Teatasime eile lähedastele, et jõudsime prokuratuuriga kokkuleppele ja neid jäädvustusi saab näha,» teatas lennu MH 17 ohvrite sihtasutuse esimees Evert van Zijtveld.

Mullu septembris kinnitasid Hollandi uurimiskomitee liikmed, et MH17 tulistati BUK-raketiga alla väga suure tõenäosusega Ida-Ukraina venemeelsete separatistide alalt. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND/Scanpix
Mullu septembris kinnitasid Hollandi uurimiskomitee liikmed, et MH17 tulistati BUK-raketiga alla väga suure tõenäosusega Ida-Ukraina venemeelsete separatistide alalt. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND/Scanpix Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Enne rohelise tule saamist pidid pardalviibinute sugulased ja lähedased Hollandi privaatsusseadustega kooskõlas andma allkirja selle kohta, et vaikivad nähtust.

Amsterdami Schipoli lennujaama lahkuvate lendude saalis ja äriklassi ootesaalis jäädvustatud 34 turvakaamera salvestused on tehtud mitme tunni jooksul.

«Need on uskumatult olulised jäädvustused. Seal näeb ohvreid viimast korda,» selgitas AFP-le tragöödias poja, tütre ja ämma-äia kaotanud Van Zijtveld. Mehe kinnitusel aitab lähedaste nägemine leinaprotsessile kaasa.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles