Briti leiboristide liider väljendas rõõmu loodetava edu üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May ja Jeremy Corbyni nukud brexitivastaste kampaanias.
Theresa May ja Jeremy Corbyni nukud brexitivastaste kampaanias. Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

Tööpartei liider Jeremy Corbyn ütles ööl vastu reedet, et erakond juba muutis Suurbritannia poliitmaastikku hoolimata parlamendivalimiste ametlikest lõpptulemustest, edastas teiste seas väljaanne Guardian.

Corbyni sõnul hääletasid tema partei valijad tõeliste muutuste poolt. Corbyn tänas ühtlasi erakonna toetajaid ja partei kampaaniameeskonda.

"Tööpartei on läbi käinud pika tee tõrjumaks konservatiivide ülekaaluka võidu. Oleme teinud positiivse ja ausa kampaania langemata poriga loopimiseni," kirjutati partei avalduses.

Briti konservatiivid on küll võitmas neljapäeval peetud ennetähtaegseid valimisi, kuid kaotavad ilmselt enamuse parlamendi alamkojas, ilmnes lävepakuküsitlusest.

Tegemist oleks tõsise hoobiga konservatiividele, kuid lävepakuküsitlused polnud eelmisel brittide valimistel kuigi täpsed ja kõik on veel võimalik.

Lävepakuküsitlused ja algsed valimistulemused näitavad Tööparteile oodatust paremaid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles