Saksa minister: Maa kliima peab kauem vastu kui Trump presidendiametis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa keskkonnaminister Barbara Hendricks (vasakul) ja pereminister Katarina Barley (paremal) vestlemas enne valitsuse istungit.
Saksa keskkonnaminister Barbara Hendricks (vasakul) ja pereminister Katarina Barley (paremal) vestlemas enne valitsuse istungit. Foto: AFP / Scanpix

Maa kliima peab kauem vastu kui kestab Donald Trumpi ametiaeg USA presidendina, ütles Saksa keskkonnaminister Barbara Hendricks reedel Ühendriikides.

USA põhiseaduse kohaselt ei saa presidendil olla rohkem kui kaks ametiaega, ütles Hendricks San Franciscos ühisel pressikonverentsil California kuberneri Jerry Browniga.

"Seega kaheksa aastat," ütles minister. "Ma arvan, et kliima suudab selle üle elada."

Saksa keskkonnaministri reis Californiasse, et pidada kõnelusi kliimajõupingutuste üle, näitab mõnede USA kuberneride, umbes 200 linnapea, samuti paljude äriliidrite ja teiste oluliste isikute tahet vähendada Ühendriikides nn kasvuhoonegaaside õhkupaiskamist hoolimata Trumpi eelmise nädala otsusest öelda lahti 2015. aasta Pariisi kliimaleppest, ütles Brown.

California kuberner rõhutas, et USA lahkumine leppest "on ajutine" ja "praegune otsus ei jää kestma".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles