Londoni ründajad püüdsid rentida suuremat veokit (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni terrorirünnakus kasutatud rendikaubik.
Londoni terrorirünnakus kasutatud rendikaubik. Foto: Metropolitan Police/AP/Scanpix

Londoni terrorirünnak oleks võinud olla palju hullemate tagajärgedega, kuna politsei andmetel püüdis üks ründajatest rentida suurt veokit, kuid tema makse ebaõnnestus.

Briti politsei ütles täna London Bridge'i ja Borough Marketi rünnaku kohta uusi andmeid esitades, et Khuram Butt püüdis algselt rentida 7,5-tonnist veokit, mis oli sarnane eelmisel aastal Prantsusmaal Nice'is terrorirünnakus kasutatud sõidukile. Selles rünnakus sai surma 86 ja kannatada mitusada inimest.

Kui makse ebaõnnestus, rentisid Butt ja tema kaks kaasosalist väiksema kaubiku, mida nad kasutasid Londoni kesklinnas rahva sekka sõitmiseks. Seejärel asusid nad tänaval inimesi pussitama. Surma sai kaheksa ja kannatada ligi 50 inimest.

 FOTO: Suurbritannia politsei
 FOTO: Suurbritannia politsei Foto: Politsei

Londoni terroritõrjepolitsei juhi Dean Haydoni sõnul kasutasid ründajad 12-tolliseid ereroosade teradega nugasid.

Haydoni hinnangul oleksid mehed võinud korraldada veelgi suurema veresauna, kui nad oleksid pärast inimeste pussitamist tagasi kaubiku juurde jõudnud, sest politsei avastas kaubikust ka üle tosina süütepudeli.

27-aastane Butt oli Pakistanis sündinud Briti kodanik. Tema kaks kaasosalist olid 30-aastane Rachid Redouane, kes väitis end olevat marokolane ja liibüalane, ning 22-aastane Maroko päritolu Itaalia kodanik Youssef Zaghba. Politsei lasi nad maha kaheksa minutit pärast esimese hädakõne saamist.

Haydoni sõnul olid kolmiku kasutatud noad suhteliselt ebaharilikud. Ta kutsus avalikkust andma infot selliste nugade võimaliku päritolu kohta.

Politsei on pidanud rünnaku uurimisega seoses kinni 18 inimest, neist 13 on vabaks lastud.

Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus ISIS.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles