Elevandiluuranniku riigipea peidab end punkris

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alassane Ouattara toetajad Abidjanis.
Alassane Ouattara toetajad Abidjanis. Foto: SCANPIX

Elevandiluurannikul novembris toimunud presidendivalimised kaotanud, kuid tagasi astumast keeldunud Laurent Gbagbo peidab end koos perega Abidjani presidendipalee keldris.

Ühe kõrge sõjaväeallika kinnitusel on rahvusevaheliselt tunnustatud uue presidendi Alassane Ouattara toetajad äripealinnas asuva residentsi ümber piiranud, vahendas BBC.

Gbagbo esindaja kinnitas aga uudistevõrgule AFP, et Gbagbo ja talle lojaalsed jõud pole valmis alla andma. Eile Prantsuse meedias ilmunud teadete kohaselt peab Gbagbo aga läbirääkimisi oma tagasiastumise üle.

Abidjanis on sekkunud ka ÜRO. Maailmaorganisatsiooni rahuvalvajate helikopterid tulistasid linnas Gbagbo residentsi, teda toetavate sõdurite sõjaväebaase, riigitelevisiooni hoonet ja Akouedo relvaladu.

Maailmaorganisatsiooni rahuvalvevägede juhi Alain Le Roy kinnitusel on rünnakud ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles