Saksamaa katsetab terroritõrjes näotuvastustarkvara (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa katsetab terroritõrjes näotuvastustarkvara.
Saksamaa katsetab terroritõrjes näotuvastustarkvara. Foto: Caro / Rupert Oberhaeuser

Saksamaa alustab sel suvel ühes Berliini rongijaamas näotuvastustarkvara katsetamist, et aidata politseil terrorikahtlusaluseid senisest kiiremini tuvastada ja nende asukohta kindlaks teha, ütles siseminister Thomas de Maizière laupäeval.

Minister ütles, et tarkvara katsetatakse koos vabatahtlikega Berliini Südkreutzi rongijaamas ning edu korral laiendatakse selle kasutamist teistesse jaamadesse.

«Loomulikult on meil rongijaamades videovalve. Kuid me ei ole suutnud näiteks lisada tagaotsitava terroristi pilti tarkvarasse, mis annaks meile teada, kui ta ilmub jaama,» ütles Maizière intervjuus ajalehe Tagesspiegel veebiväljaandele.

«Kui see tarkvara osutub usaldusväärseks, peaks olema võimalik seda kasutada tõsiste kuritegude puhul teistes kohtades, mis on varustatud turvakaameratega,» sõnas ta.

Tagesspiegel märkis, et uus süsteem ei satu ilmselt silmitsi õiguslike takistustega, kuna seda kasutatakse konkreetsete kahtlusaluste suhtes ning see ei piira inimeste kodanikevabadusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles