Briti valimisrulett tõi küsimärgi lahutuskõneluste kohale (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Iirimaa Unionistide Partei liider Arlene Foster (vasakul) ja Briti peaminister Theresa May.
Põhja-Iirimaa Unionistide Partei liider Arlene Foster (vasakul) ja Briti peaminister Theresa May. Foto: Charles McQuillan/AP/Scanpix

Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu lahutuskõnelused algavad kokkulepitud ajal, kinnitas möödunud neljapäeval Ühendkuningriigis valimistel positsioone kaotanud Briti peaminister Theresa May üleeilses telefonikõnes Saksa kantslerile Angela Merkelile.

May juhitav Konservatiivne Erakond võitis küll valimised, kuid kaotas parlamendis kohti opositsioonilisele Tööparteile ja jäi parlamendi alamkojas ilma ka senisest enamusest, mis võimaldas neil üksinda valitseda.

Kuigi nädalavahetusel jõuti teatada juba tooride ja Põhja-Iirimaa Unionistide Partei valitsuskokkuleppest, täpsustasid mõlemad erakonnad hiljem, et lõplikust kokkuleppest on veel vara rääkida ja läbirääkimisi jätkatakse alanud nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles