May loodab sõjaka pastori jüngritele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Iiri Unionistide Partei vastuseis abordiõiguse laiendamisele tõi need naised laupäeval Londonisse meelt avaldama.
Põhja-Iiri Unionistide Partei vastuseis abordiõiguse laiendamisele tõi need naised laupäeval Londonisse meelt avaldama. Foto: NOEMI GAGO/SIPA/Scanpix

Briti peaministri Theresa May konservatiivid jätkasid Londonis kõnelusi võimukokkuleppe üle Põhja-Iiri Unionistide Parteiga (DUP), kelle nõudmiste osas ei toonud selgust ka eilne päev.

Üleeile õhtul selgus, et koalitsioonivalitsust Ühendkuningriigis ei tule ning May jätkab vähemusvalitsuse eesotsas. Küll aga püüab May veenda DUPi toetama valitsust parlamendi alamkojas, kus kahel erakonnal on kahe peale kokku 328 kohta ehk napp enamus.

Suur küsimus on, mida DUP valitsuse toetamise eest soovib ning millist hinda on May valmis maksma. Kuna tegu on Põhja-Iiri parteiga, võib arvata, et DUPi nõudmised keskenduvad piirkonnaga seotud küsimustele, kuid Brexiti tõttu pole tegu pelgalt regionaalpoliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles