Moskva politsei kätt said tunda ka tavalised puhkajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik surub asfaldile noore mehe, kellel õnnestus üllatuslikult hetk hiljem lahti rabeleda ja minema joosta.
Politseinik surub asfaldile noore mehe, kellel õnnestus üllatuslikult hetk hiljem lahti rabeleda ja minema joosta. Foto: Jaanus Piirsalu

«Vot see on profülaktika OMONi moodi,» hüüab Moskva tuntud poliittehnoloog, Venemaa presidendi Vladimir Putini endine suur toetaja Gleb Palvovski mulle läbi inimeste summa, kes skandeerivad «Häbi, häbi!»

Teen Pavlovskiga Moskva kesklinnas Puškini väljaku metroojaama sissekäigu juures lühiintervjuud, kui tursked Vene politsei eriüksuse OMONi mehed meie suunas jooksevad ja rebivad kinni kolm noort meest, kes meie kõrval seisavad.

Arusaamatuses vaatame Pavlovskiga enda ümber, sõnad saavad korraks otsa. Taipame mõlemad vist korraga, et meid ilmselt päästis see, et mina hoidsin tema nina all diktofoni ja karjusin küsimusi ning tema vastas. OMON otsustas meid igaks juhuks rahule jätta, sest ilmselgelt oli neile erinevalt märtsikuisest Putini-vastasest miitingust antud käsk pressi mitte puutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles