Türgi välisminister väisab kriisiga seoses Katari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Xinhua / Scanpix

Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu külastab kolmapäeval Katari ja kohtub emiiri šeik Tamim bin Hamad Al-Thaniga, teatasid võimuesindajad.

Türgi välisministeeriumi teadaande kohaselt on visiit seotud niinimetatud Katari kriisiga.

Çavuşoğlu kohtub ühtlasi ka välisministri šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thaniga, kellega arutatakse "viimaseid arenguid regioonis".

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan taunis teisipäeval Katari majanduslikku ja poliitilist isoleerimist, öeldes, et see on ebainimlik ja vastuolus islami väärtustega.

"Sammude astumine ühe riigi isoleerimiseks kõigis valdkondades on ebainimlik ja islamiga vastuolus," ütles Türgi president pärast seda, kui Saudi Araabia, AÜE, Egiptus ja Bahrein katkestasid 5. juunil Katariga suhted, süüdistades Dohat terrorismi toetamises.

Katarile on praktilist toetust osutanud Türgi ja Iraan. Ankara on saatnud Kataris asuvasse Türgi sõjaväebaasi sõdureid ning Iraan transportis pühapäeval Katari lennukitega toidukaupu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles