Saudi Araabias plahvatanud autos hukkunud mehed olid tagaotsitavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias levinud foto juhtunust.
Sotsiaalmeedias levinud foto juhtunust. Foto: Saudi Gazette

Saudi Araabia idaosas asuvas Qatifi linnas kuu alguses plahvatanud autos hukkunud mehed olid tagaotsitavad politseinike tapmise eest, teatas teisipäeval siseministeerium.

Ministeeriumi teadaande kohaselt selgus DNA testidega, et autos said surma kohalikku päritolu Fadil al-Hamada ja Mohammed al-Suwaimil.

Regioon on tuntud muu hulgas riigi šiiavähemuse protestidega seoses. Kohalikud inimõiguslased on juba esitanud süüdistuse, et võimuesindajad hukkasid Hamada ja Suwaimili.

Ministeeriumi eestkõneleja kinnitusel oli Hamada seotud vähemalt kümne julgeolekutöötaja tapmisega kahe viimase aasta jooksul Dammami ja Qatifi regioonides. Suwaimili kahtlustati kahe julgeolekuametniku mõrvas osalemises.

Ministeeriumi avalduse kohaselt rakendasid julgeolekutöötajad ärandatuks kuulutatud autole lähenedes reeglitekohaseid meetmeid, kuid selles ei täpsustatud, kuidas sõiduk täpselt peatati.

"Auto süttis põlema ja plahvatas, mille tagajärjel said seal olnud mehed surma," kirjeldati teadaandes.

Põlenud autost leiti tulirelvi ja jälgi lõhkeainest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles