Video: Londoni leekides kõrghoone kümnendalt korruselt allavisatud lapse püüdis juhuslik mööduja (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Suurbritannias puhkes täna öösel tulekahju Londoni lääneosas asuvas 24-korruselises Grenfell Toweris, kus BBC teatel elas 400-600 inimest.

Sündmuskohal viibinud Samira Lamrani rääkis videos Huffington Postile, et nägi pealt kuidas korterelamus puhkenud tulekahjust paanikasse sattunud ema viskas oma lapse kõrghoone üheksandalt või kümnendalt korruselt alla, lapse püüdis viimasel hetkel kinni maja all seisnud juhuslik meesterahvas.

«Aknal seisnud naine karjus ja vehkis kätega, püüdes oma kehakeelega märku anda, et ta kavatseb oma lapse alla visata. Siis mässis ta lapse mingi lina või teki sisse ja visaski ta aknast alla,» rääkis ta.

«Siis jooksis rahva hulgast välja üks mees ja imekombel püüdis palse täpselt õigel hetkel kinni. Hetk hiljem kadus aknalt naise, eeldatavasti lapse ema ja see oli viimane asi mida me nägime.»

«Ma pole kindel, mida see mees lapsega edasi tegi, aga ta oli turvaliselt kinnipüütud.»

Sarnanasest , aga eraldisseisvast intsidendist rääkis LBC raadiole ka majaelanik Zara, kes nägi kuidas üks teine naine oma poja maja 5. või 6. korruselt alla viskas. Tegu oli väidetavalt 5- või 6-aastase lapsega.

«Üks naine viskas lihtsalt oma poja aknast välja. Minu teada on temaga kõik korras. Võib olla on tal vaid mõned sinikad ja paar luumurdu,» ütles ta. «Lisaks oli ka aknal üks teine naine, kes karjus: Mu laps, mu laps, ma pean siit välja saama, ma pean oma lapse ära päästma.»

« Aga me vaatasime lihtsalt ülesse ega saanud midagi teha. »

Londoni politsei sõnul on põleng nõudnud vähemalt kuus inimelu, 20 kannatanu seisund on kiirabi teatel kriitiline.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles