Londoni põlengus ellujäänud: see oli maapealne põrgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus on kinnitatud andmetel surma saanud vähemalt kuus inimest, 20 kannatanu seisund on kriitiline.
Põlengus on kinnitatud andmetel surma saanud vähemalt kuus inimest, 20 kannatanu seisund on kriitiline. Foto: Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix

Suurbritannias puhkes täna öösel tulekahju Londoni lääneosas asuvas 24-korruselises Grenfell Toweris, kus BBC teatel elas 400-600 inimest.

Hoonest põgeneda õnnestunud rääkisid briti tabloidile Daily Mail, et olukord majas sees oli kui maapealne põrgu.

Väidetavalt polnud pärast seda, kui  4. korruse korteris plahvatas lühise tõttu külmkapp, tööle hakanud ei tuletõrjealarm ega ka sprinklerisüsteem. Lisaks oli blokeeritud ainus majast väljaviiv trepp.

Nii ei jäänud majaelanikel muud üle kui hüpata aknast alla või püüda mööda voodilinadest tehtud köisi kuni maapinnani laskuda.

Tõenäoliselt korterelamu kolmel kõige kõrgemal korrusel elanud inimestel ellujääda ei õnnestunud.

Arvestades, et tegu on 24-korruselise kõrghoonega olid kõige halvemas seisus ülemiste korruste elanikud.

Anonüümseks jääda soovinud kogukonna juht, kes tegeleb sündmuskohal ohvrite tuvastamisega ütles briti tabloidile, et tõenäoliselt korterelamu kolmel kõige kõrgemal korrusel elanud inimestel ellujääda ei õnnestunud.  

«Meil on nimekiri kadunud inimestest - neid on väga palju. Võimalik et üle 50, aga võib olla isegi sadu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles