Eestlaste röövijad teatasid: soovime raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beirutis julgeolekujõudude valduses olev kaubik, millega rööviti Eesti jalgratturid Liibanonis.
Beirutis julgeolekujõudude valduses olev kaubik, millega rööviti Eesti jalgratturid Liibanonis. Foto: Raigo Pajula

Täna hommikul kell 6.30 saabus Liibanoni uudisteportaalile Lebanon Files teade end Taassünni ja reformi liikumiseks nimetavalt grupeeringult, kes röövisid Liibanonis eestlased.

Teadaandes on kirjas, et röövitud Eesti kodanikud on nende käes, nendega on kõik korras ja soovitakse raha. Rohkem mingeid täpsustusi, kontakte ega summat nimetatud ei ole, teatas välisministeerium.

Välisministeerium ja Liibanoni õiguskaitseorganid võtavad teadaannet tõsiselt, kuid praeguseks hetkeks ei ole mingit kinnitust sellest, kes on tegelikult selle teadaande saatmise taga ning millistel motiividel.

Välisminister Urmas Paeti sõnul ei ole samuti teada, kas Lebanon Files'ile saadetud e-kirjas esitatud väited vastavad tõele.

Välisminister Paeti sõnul jätkub tihedas koostöös nii Liibanoni ametivõimude kui partnerriikide esindajatega intensiivne töö kõigi võimalike versioonidega Liibanonis röövitud Eesti kodanike leidmiseks.

Portaali Lebanon Files juht Rabih Haber kinnitas Postimehele, et kiri saadeti samalt aadressilt, kust nädal tagasigi saadud postitus, mis oli varustatud fotodega eestlaste isikutunnistustest. Ta lisas, et on kindel, et allikas on ehtne.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles