Kümned Peterburi meeleavaldajad mõisteti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei meeleavaldajat transportimas.
Märulipolitsei meeleavaldajat transportimas. Foto: AP/Scanpix

Vene kohtud karistasid Peterburis vangistusega kümneid protestijaid, kes peeti kinni esmaspäeval üle Venemaa toimunud korruptsioonivastastel meeleavaldustel.

Üleeile tulid üle Venemaa tänavatele kümned tuhanded inimesed, kes avaldasid meelt korruptsiooni vastu. Mõned meeleavaldused olid võimude poolt ära keelatud ning kinni peeti umbkaudu 2000 inimest.

Poliitilist mahasurumistegevust jälgiva rühmituse OVD-Info andmeil on Peterburis 5-14 päevaks vangi mõistetud vähemalt 26 inimest. Moskvas lasti suurem osa kinnipeetutest vabaks, välja arvatud mõned opositsioonijuhid.

Peterburis peatasid mitmed kohtud kõikide teiste kaasuste menetluse ning menetlesid vaid meeleavaldajate kaasusi. Istungid toimusid eile hilisõhtust täna varahommikuni, ütles ühenduse Avatud Venemaa Peterburi harukontori juht Andrei Pivovarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles