KOHALIK VAADE: Kellele esitada arve terrorihirmu eest?

Jure Brankovič
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorihirmu tõttu pidi EasyJeti lennuk möödunud pühapäeval maanduma Londoni asemel Köln-Bonni lennujaamal.
Terrorihirmu tõttu pidi EasyJeti lennuk möödunud pühapäeval maanduma Londoni asemel Köln-Bonni lennujaamal. Foto: Thomas Kraus/AP/Scanpix

Möödunud pühapäeval Sloveenia pealinnast Ljubljanast startinud lennuk oleks pidanud Inglismaale Londonisse jõudma niimoodi, et kell kaheksa õhtul võinuks reisijad juba Thamesi jõe kaldal teed juua.

Selle asemel said odavlennufirma EasyJet lennuki pardal olnud 151 inimesed teada, mis tunne on lennukist Saksamaal avariiväljapääsu kaudu väljuda – üheksa inimest sai viga –, saada üle kuulatud ja läbi otsitud ja Kölni lennujaamas kinni hoitud. Põhjus: terrorism. Mingis mõttes.

Ka paar päeva pärast juhtunut ei oska keegi täpselt seletada, mis lennul EZY3246 täpselt valesti läks. Kõik reisijad olid Ljubljanas läbinud tavapärase terrorivastase turvakontrolli, nende pagas oli läbi valgustatud ning potentsiaalselt ohtlikud esemed, nagu küünetangid, ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles