Washington Post: Trump uurimise all õigusemõistmise takistamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriprokurör Robert Mueller uurib süüdistust, mis võib viia USA president Donald Trumpi tagandamiseni.
USA eriprokurör Robert Mueller uurib süüdistust, mis võib viia USA president Donald Trumpi tagandamiseni. Foto: DESK/AFP/Scanpix

USA eriprokurör Robert Mueller, kes määrati juhtima juurdlust Donald Trumpi valimiskampaania võimalikust kokkumängust Venemaaga 2016. aasta presidendivalimistel, uurib nüüd, kas president üritas õigusemõistmist takistada, kirjutas ajaleht Washington Post eile õhtul.

Takistamissüüdistused tekkisid mais, kui Trump vallandas FBI direktori James Comey. Comey ütles eelmisel nädalal senatkomisjonis tunnistust andes, et tema arvates vallandati ta Venemaaga seotud juurdluse tõttu.

Comey kinnitas ka, et olevat FBI direktorina Trumpile öelnud, et president ei ole uurimise all.

Post ja New York Times kirjutasid, et Mueller tahab küsitleda kolme Trumpi administratsiooni ametnikku, kes ei olnud seotud tema valimiskampaaniaga. Need on luuredirektor Dan Coats, riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) direktor Michael Rogers ja NSA endine asedirektor Richard Ledgett.

President Trump vastas täna süüdistustele väljaannete ründamisega Twitteris.

«Nad mõtlesid välja libaloo kokkumängust Venemaaga, ei leidnud ühtki tõendit ja asusid sestap õigusemõistmise takistamise libaloo kallale. Tore,» säutsus Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles