Saksamaa ja Austria kritiseerivad USA Vene-vastaseid sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Sigmar Gabriel.
Saksamaa välisminister Sigmar Gabriel. Foto: Kay Nietfeld/AP/Scanpix

Saksamaa ja Austria kritiseerisid täna USA äsjaseid sanktsioone Venemaale, sest nende tõttu võivad kannatada Vene gaasitransiidiga seotud Euroopa ettevõtted.

USA senat hääletas eile uute sanktsioonide kehtestamise poolt mitmele Venemaa majanduse võtmesektorile ja isikule Ühendriikide 2016. aasta valimiskampaaniasse sekkumise ning agressiooni eest Süürias ja Ukrainas.

Meetmed liideti Iraani-vastaste sanktsioonide eelnõuga, sest see on kavas hääletusele panna juba sel nädalal.

Austria kantsler Christian Kern ja Saksa välisminister Sigmar Gabriel ütlesid ühisavalduses, et Euroopa ja USA ühisrinne Ukraina küsimuses on tähtis, kuid nad ei saa olla nõus illegaalsete ja eksterritoriaalsete sanktsioonidega Euroopa ettevõtetele.

Nad osutasid USA senati sanktsioonieelnõu sellele osale, mis kutsub jätkama vastuseisu mööda Läänemere põhja Vene gaasi Saksamaale toimetavale Nord Stream 2-le.

Pool kavandatava gaasitoru ehitamise kuludest tuleb Vene gaasifirmalt Gazprom, ülejäänu kannavad Inglise-Hollandi Royal Dutch Shell, Prantsuse Engie, Austria OMV ning Saksa Uniper ja Wintershall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles