Navalnõi mõttekaaslased põgenesid järelevalveameti eest Ukrainasse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniliider Aleksei Navalnõi Moskva kohtusaalis.
Opositsiooniliider Aleksei Navalnõi Moskva kohtusaalis. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Venemaa opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi kaks mõttekaaslast põgenesid võimaliku tagakiusamise eest Ukrainasse.

BBC vene toimetuse teatel on tegemist Navalnõi juhitava korruptsioonivastase võitluse fondi IT-konsultandi Vladislav Zdolnikovi ja poliitilise aktivisti Aleksandr Brusentseviga.

Mehed rääkisid BBC-le, et nad lahkusid Venemaalt pärast seda, kui järelevalveamet Roskomnadzor oli palunud siseministeeriumil kontrollida, kas aktivistid on teinud veebilehtedele valeblokeeringuid.

Ajaleht Vedomosti kirjutas neljapäeval, et eelmisel nädalal olid järelevalveameti blokeeringusüsteemi haavatavuse tõttu rivist väljas mitu veebilehte, mis ei ole Roskomnadzori musta nimekirja kantud. Muu hulgas blokeeriti internetiteenuse pakkuja Selectel ja väljaande Meduza veebilehed, tugevasti olid häiritud Sberbanki online-teenused.

Ehkki Ukraina piirivalve teatel palusid aktivistid poliitilist varjupaika, kinnitasid mõlemad mehed BBC-le, et nad pole oma passe seni kellelegi loovutanud ning soovivad veidi oodata ning jälgida sündmuste edasisi arenguid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles