Hiina lasteaiaplahvatus oli pommirünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad sündmuspaigal.
Uurijad sündmuspaigal. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Hiina idaosas Xuzhou linna lasteaias eile kärgatanud ja vähemalt kaheksa inimelu nõudnud plahvatus oli pommirünnak, mille läbiviija sai ise surma, teatasid võimud.

Intsidendis hukkus viimastel andmetel vähemalt kaheksa ja sai kannatada 65 inimest. Kesktelevisiooni andmetel hukkus sündmuspaigal kaks inimest, ülejäänud kuus surid hiljem haiglas. Üheksa kannatanut on kriitilises seisundis. Pole selge, kui paljud ohvritest on lapsed.

Hiina võimuesindajad teatasid täna varahommikul, et plahvatust uuritakse kriminaalkuriteona ning kindlaks on tehtud vähemalt üks kahtlusalune.

Politsei lükkas ümber ka pealnägijate varasema väite, nagu võinuks olla tegu gaasiplahvatusega. Politsei kinnitusel oli tegu pommirünnakuga, mille läbiviija, 22-aastane tervisehädadega mees hukkus rünnaku käigus.

Avaliku julgeoleku ministeerium ei täpsustanud rünnaku motiive ega ka seda, mis tervisehädad selle väidetavat läbiviijat kimbutasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles