Helsingis hakkab sügisest regulaarselt sõitma isejuhtiv buss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtita buss mullu augustis Helgsingis Hernesaaril.
Juhtita buss mullu augustis Helgsingis Hernesaaril. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Soome pealinnas Helsingis hakkab selle aasta sügisest regulaarliinil sõitma isejuhtiv buss. Mis tüüpi see on või millal ja kus täpselt sõitma hakkab pole veel selge.

Uuel liinil sõitvale bussile toimub veel hange, mida toetab Helsingi linnavalitsus. Täpne marsuut ja graafik on alles selgitamisel, samuti on teadmata uue liini avamise kuupäev.

Helsingis ja teistes Soome linnades on isejuhtivaid väikebusse katsetatud alates 2016. aasta suvest ning katsesõidud jätkuvad ka sel suvel.

Sohjoa projekti raames on Helsingi Mustikkamaa saarel sõitnud alates 2016. aastast kaks EasyMile EZ210 elektrilist väikebussi. Bussid liiklesid sirgel trajektooril umbes 250 meetrisel marsuudil, kiirusega 11 kilomeetrit tunnis.

Juulis hakkavad seoses Euroopa Liidu eesistumise ja trammiteede rekonstrueerimisega ka Tallinnas sõitma kaks isejuhtivat EasyMile väikebussi.

Alates märtsist on lubatud Eesti teedel ja tänavatel isejuhtivate autode testimine. Seda tingimusel, et autol on juht, kes saab vajadusel kontrolli sõiduki üle endale võtta.

Soomes aga ei ole seadustes ette nähtud, et sõidukil peab olema juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles