Taliban kasutab pantvange relvana

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Talibani videost, mis näitab röövitud Caitlan Colemani ja Joshua Boyle`i nende kahe lapsega.
Kaader Talibani videost, mis näitab röövitud Caitlan Colemani ja Joshua Boyle`i nende kahe lapsega. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Alates USA vägede sisenemisest Afganistani 2001. aastal on Talibani, Al-Qaeda ja kohalike kuritegelike rühmituste korraldatud inimröövid muutunud üha tavalisemaks.

Selle aasta alguses avaldas Taliban video, milles kaks röövitud Ameerika Afganistani kooli õpetajat Kevin King ja Timothy Weeks anusid USA presidenti Donald Trumpi, et nad vabastataks. «Kui meid veel kauemaks siia jäetakse, siis meid tapetakse. Ma ei taha siin surra,» ütles üks meestest pisarsilmi. Teine lisas, et nende edasine saatus on nüüd presidendi kätes.

Samasuguseid palveid võib kuulda Joshua Boyle’i ja Caitlan Colemani suust, kes rööviti 2012. aastal. Möödunud aasta lõpus ilmus video, milles kahe sülelapsega paar kirjeldas oma vangistust kafkaliku õudusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles