Medvedev kahtlustab lennukikütuse alal kartelli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lennufirma Aeroflot lennuk
Venemaa lennufirma Aeroflot lennuk Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev nimetas lennukikütuse hindade osas valitsevat olukorda kohutavaks ja nõudis valitsuselt otsustavate monopolivastaste meetmete rakendamist, teatas Interfax.

«Lennukikütuse hindade osas valitseb lihtsalt jube olukord. Me mäletame, et veel mõni kuu tagasi maksis nafta 140 dollarit barrelist, nüüd on hind poole madalam, kuid see pole meie kütusehindu kuidagi mõjutanud, samal ajal kui kogu maailmas on hinnad muutunud,» noomis Medvedev täna asepeaministrit Sergei Ivanovi, kes kureerib lennundusvaldkonda.

Riigipea märkis, et seejuurs töötavad Vene kompaniid kuuajaste tarnelepingutega. «Isegi sellisel juhul võiks hindu korrigeerida. Kui suurt kasuminormi siis plaanida, kui selles osas ei ole midagi muutunud?» tahtis president teada.

«Volitan valitsust monopolivastase reguleerimise liinis välja uurima, mis selles vallas toimub, millised kartellilepped on sõlmitud, milles on probleem, ning rakendama kõige otsustavamaid monopolivastase reguleerimise meetmeid,» ütles Medvedev.

Tema hinnangul võiks süüdlasi kas trahvida või vajadusel ka kriminaalasju algatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles