USA teatas Süüria lennuki allatulistamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA teatas Süüria lennuki allatulistamisest
USA teatas Süüria lennuki allatulistamisest Foto: BOB STRONG/REUTERS

USA hävitaja tulistas alla Süüria režiimi sõjalennuki, mis heitis pomme Süüria põhjaosas Islamiriigi vastu sõdivate võitlejate pihta, teatas Ühendriikide juhitav koalitsioon.

«Kell 6.43 pärast lõunat (kell 20.43 Eesti aja järgi) heitis Süüria režiimi SU-22 pomme Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejate lähedale Tabqah's ning vastavalt ... koalitsiooni partnerjõudude kollektiivse enesekaitse reeglitele tulistas USA F/A-18E Super Hornet selle viivitamatult alla,» märkis koalitsioon (Combined Joint Task Force) oma avalduses.

Selles oli öeldud, et kaks tundi varem olid president Bashar al-Assadile lojaalsed väed rünnanud SDFi võitlejaid Taqbah'st lõunas asuvas Ja'Dini linnas, vigastades mitmeid rühmituse võitlejaid ja tõrjudes nad linnast välja. «Koalitsiooni lennuk peatas seejärel jõudemonstratsiooniga režiimimeelsete vägede esialgse edasitungi,» lisas koalitsioon.

Süüria relvajõud süüdistasid varem USA juhitavat koalitsiooni oma lennuki allatulistamises Raqqa provintsis, kus pooled on teineteisele vahetus läheduses.

«Rahvusvahelise koalitsiooni lennuk tulistas sel pärastlõunal üht meie hävitajat Raqqa provintsi lõunaosas Resafa piirkonnas, kus see oli täitmas missiooni terroristliku Islamiriigi vastu,» on öeldud Süüria sõjaväe avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles