Video: Jūrmalas tõuseb taeva poole tihedat musta suitsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jūrmala põleng.
Jūrmala põleng. Foto: Facebook

Lätis Jūrmalas möllab eilsest alates põleng, mis paiskab taeva poole tihedat musta suitsu. Tulekahju puhkes Sloka ebaseaduslikus prügilas ning tuletõrjujatel õnnestus põleng kontrolli alla saada, kuid kustutustööd jätkuvad.

Riigi päästeteenistus teatas Läti uudisteagentuurile LETA, et intsidendi tõttu on liiklusele suletud osa Ventspilsi maanteest.

Tulele pandi piir täna kell veerand kuus hommikul pärast rohkem kui 12 tundi väldanud kustutamistööd. Sündmuskohal viibib rohkem kui 50 tuletõrjujat. Põlenguala suurus oli 12 000 ruutmeetrit.

Esialgsetel andmetel keegi kannatada ei saanud.

Tuletõrjet teavitati põlengust eile pärastlõunal pool neli, kui Ventspilsi maanteelt märgati suurt suitsusammast. Tulekahju saadeti kustutama kaks tuletõrjerongi ja sõjaväekopter.

Keskkonnaameti juht Inga Kolegova ütles, et see Jūrmala prügimägi oli ebaseaduslik. Prügi kogus sinna ettevõte, millel puudusid vastavad load.

Keskkonnaamet alustas haldusmenetlust ja nõuab ala puhastamist prügist 24. juuniks. Ettevõte vaidlustas nõude, kuid kohus jättis selle jõusse.

Keskkonnaameti teatel hakati prügilasse jäätmeid koguma mullu oktoobris. Kolegova sõnul oli see paik, kuhu inimesed tõid jäätmeid igasuguste lubade ja hinnanguta. Keskkonnaamet rakendab nüüd meetmeid ettevõtte karistamiseks ja palub korrakaitseametkondadel algatada kriminaalasi.

BNSi andmetel tegeleb see ettevõte kohvi, tee ja vürtside hulgimüügiga.

Täpsustatud 11.17: Põleng ei toimunud prügisorteerimiskeskuses, vaid ebaseaduslikus prügilas.

Foto:
Foto: Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles