Vikerraadio «Huvitaja» seikleb sel nädala Soomes

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere
Tampere Foto: Visit Finland

«Huvitaja» saade läheb jaaninädalal eetrisse põhjanaabrite juurest, kus tähistatakse suurejooneliselt Soome Vabariigi 100. sünnipäeva.

Vikerraadio saatejuhid Krista Taim ja Meelis Süld uurivad, mida Soomes vaadata, mida uut avastada, kuhu ja kuidas minna ning mismoodi soomlased valget aega pühitsevad. 

Käime Helsingis eestlaste jälgedes, punaste tellistega Tamperes ning väikses Laitila linnas, ajame juttu Soomes elavate eestlastega ja soomlastega, kes Eestiga tihedates sidemetes.

Esmaspäeval, 19. juunil oleme Helsingis ja uurime, millised on eestlaste sidemed Soomega läbi ajaloo. Helsingis on meie reisijuhtideks estofiilid, kes annavad nõu, kuidas kohapeal liigelda, kuidas varjatud Helsingit avastada ning mida kindlasti nägema peaks. Saadet saad järelkuulata SIIT.

Saates kõlab ka soomlaste loodud muusika. Näiteks I. Goodman - «Tositarkoituksin» (Esitaja IRWIN GOODMAN), E. Simberg – «Uskon, toivon, tahdon» (Esitaja ESSI SIMBERG), K. Kuuva – «Daa-da Daa-da» (Esitaja KIRKA), Juice Leskinen – «Lohi nousee» (Esitaja MIKKO ALATALO), J. Karjalainen – «Missä see Väinö on?» (Estiaja J. KARJALAINEN)

Teisipäeval, 20. juunil oleme punaste telliste linnas Tamperes, kus kunagi huugasid tehased ja tossasid korstnad, kuid nüüd on seal hulk meelelahutusasutusi ja elav kultuurielu. Ajame juttu Tamperes kohanenud eestlastega, kes on meile ka giidideks. Saadet saad järelkuulata SIIT.

Saates kõlab ka soomlaste loodud muusika. Näiteks: Knipi – Onnen viipaleet (ANNA PUU), Anssi Kela – Karhusaari' (ANSSI KELA), J. Karjalainen – Telepatiaa (J. KARJALAINEN), R. Aaltonen – Get on (HURRIGANES), Pulp Fiction (HALOO HELSINKI!)

Kolmapäeval, 21. juunil läheb saade eetrisse Laitila linnast, Eesti poest. Kuuleme kahe Eesti pere lugu – perekond Edo elab Tamperes neljandat aastat ja perekond Mikk Espoos kuuendat aastat. Miks nad Soome tulid ja kuidas elu siin läheb? Saadet saad järelkuulata SIIT.

Saates kõlab ka soomlaste loodud muusika. Näiteks: J. RINNE – Oon Sun Autos (CLIFTERS), Arto Tuunela – Saari (PARIISIN KEVÄT), SUNRISE AVENUE – Hollywood Hills (SUNRISE AVENUE)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles