Moskva peatab Süüria intsidendi järel suhtluse Pentagoniga (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-22 hävitaja Süüria õhuvägede baasis Homsi provintsis.
Su-22 hävitaja Süüria õhuvägede baasis Homsi provintsis. Foto: Iliya Pitalev/Sputnik/Scanpix

Vene relvajõud peatavad suhtluse Pentagoniga vastavalt kahepoolsele Süüria lennuintsidentide vältimise memorandumile, teatas Vene kaitseministeerium täna.

«Vene kaitseministeerium peatab alates 19. juunist suhtluse Pentagoniga,» teatas ministeerium pärast seda, kui USA tulistas alla Süüria sõjalennuki.

Allikas: Ühendriikide juhitava koalitsiooni pressiteade
Allikas: Ühendriikide juhitava koalitsiooni pressiteade Foto: Ühendriikide juhitav koalitsioon

Ühendriikide juhitav koalitsioon teatas Eesti aja järgi täna öösel, et USA hävitaja tulistas alla Süüria režiimi sõjalennuki, mis heitis pomme Süüria põhjaosas Islamiriigi (ISIS) vastu sõdivate võitlejate pihta.

«Kell 6.43 pärast lõunat (kell 20.43 Eesti aja järgi) heitis Süüria režiimi SU-22 pomme Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejate lähedale Tabqah's ning vastavalt ... koalitsiooni partnerjõudude kollektiivse enesekaitse reeglitele tulistas USA F/A-18E Super Hornet selle viivitamatult alla,» märkis koalitsioon oma avalduses.

Selles oli öeldud, et kaks tundi varem olid president Bashar al-Assadile lojaalsed väed rünnanud SDFi võitlejaid Taqbah'st lõunas asuvas Ja'Dini linnas, vigastades mitmeid rühmituse võitlejaid ja tõrjudes nad linnast välja.

«Koalitsiooni lennuk peatas seejärel jõudemonstratsiooniga režiimimeelsete vägede esialgse edasitungi,» lisas koalitsioon.

Süüria relvajõud süüdistasid varem USA juhitavat koalitsiooni oma lennuki allatulistamises Raqqa provintsis, kus pooled on teineteisele vahetus läheduses.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles