Vihane autojuht tappis 17-aastase moslemineiu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nabra Hassanen.
Nabra Hassanen. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides rööviti ning mõrvati moslemineiu, kelle vanemad on kindlad – tapmise tegelik tagamaa oli tema usk.

17-aastane Nabra Hassanen lõpetas pühapäeva hommikul koos sõpradega einet ühes Virginias asuvas söögikohas – tegu oli nende viimase einega enne ramadaani paastu. Nii Hassanen kui tema kaaslased olid riietatud traditsioonilistesse rüüdesse.

Teel koju hüppas äkitselt sõidukist välja üks autojuht ja hakkas Hassaneni peksma. Sõbrad jooksid seepeale kohalikku mošeesse abi järele. Algas jaht neiu ja tema ründaja leidmiseks.

Tüdruku surnukeha avastati lõpuks tiigist ja kõrvalt leiti ka pesapallikurikas. Politsei võttis kahtlusalusena kinni 22-aastase autoga kahtlaseid manöövreid teinud Darwin Martinez Torrese.

Nabra isa Mohmoud Hassanen ütleb, et tütrele sai saatuslikuks see, et ta on moslem. «McDonalds`is on palju lapsi ja rahvast, miks jooksis ta just selle tüdruku juurde?» küsib ta ründaja kohta. «Mille jaoks?» küsib isa.

«Kui ma lähen kohtusse, siis vaatan talle silma ja küsin: miks sa tegid seda minu tütrele?» jätkas Hassanen. «Siis ma andestan talle ja jätan ta Jumala palge ette. Jumal mõistab tema üle kohut. Ta võttis mu tütre elu.» 

Politsei pole toimunut liigitanud aga mitte vihakuriteoks, vaid hoopis niinimetatud maanteeraevuks. Tüdruk ja tema sõbrad olevat ilmselt liiklust takistanud. 

Parandatud 11:32

Ohvri isa kasutas olukorra kirjeldamisel väljendit «Jumal», mitte «Issand».  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles