USA tudengi surm lõpetab ameeriklaste reisid Põhja-Koreasse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgiania ülikooli tudeng Otto Frederick Warmbier 2016. aasta veebruaris Põhja-Koreas toimunud kohtuprotsessil.
Virgiania ülikooli tudeng Otto Frederick Warmbier 2016. aasta veebruaris Põhja-Koreas toimunud kohtuprotsessil. Foto: KYODO/REUTERS

Turismifirma, mis toimetas Põhja-Koreasse USA tudengi Otto Warmbieri, teatas pärast noormehe surma 18-kuuse vangistuse järel, et lõpetab ameeriklaste reisid riiki.

Warmbier evakueeriti eelmisel nädalal Ühendriikidesse raske ajukahjustusega, kus noormees suri esmaspäeval. Virginia ülikooli tudeng vahistati Pyongyangist lahkumisel lennujaamas ning mõisteti hotellist poliitplakati varastamise eest 15 aastaks sunnitööle.

Hiinas tegutsev reisifirma Young Pioneer Tours teatas teisipäeval Facebookis, et seni ei ole ükski välismaalaste vahistamine Põhja-Koreas lõppenud nii traagiliselt ning lisas, et Warmbieri surm viis firma otsusele lõpetada Ameerika turistide toimetamine Põhja-Koreasse.

Koomasse langenud 22-aastane Otto Warmbier toodi Põhja-Koreast erilennuga kodumaale.
Koomasse langenud 22-aastane Otto Warmbier toodi Põhja-Koreast erilennuga kodumaale. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles