Hiina pakub relvaturul Venemaale konkurentsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani õhuvägede hävitaja, Hiinas ehitatud JF-17 Thunder.
Pakistani õhuvägede hävitaja, Hiinas ehitatud JF-17 Thunder. Foto: Marwan Naamani/AFP/Scanpix

Hiina on loomas konkurentsipiirkonda niinimetatud kolmandate riikide relvaturul ja Venemaa otsib võimalusi teha Pekingiga koostööd, ütles riikliku relvamüügiga tegeleva agentuuri Rosoboroneksport peadirektor Aleksandr Mihejev.

«Arutame Hiina partneritega meie suhteid. Nad on loonud väga tõsise lennukitööstuse, mis lisaks riiklike vajaduste rahuldamisele tekitab meile teatavat konkurentsi,» lausus Mihhejev.

Ta märkis, et jutt ei ole maailmaturust, vaid just nn kolmanda maailma riikidest nagu Myanmar, Bangladesh ja Aafrika maad. 

«See teeb kindlasti muret. Selle asemel, et võistelda, kaalume mitmesuguseid koostöövorme,» ütles Mihejev. Partnerluse näitena tõi ta mootori RD-93, mis on paigutataud Hiina kergehävitajatele FC-1.

Pakistan kavatseb hakata ka eksportima Hiinaga koostöös valminud kergehävitajaid JF-17 Thunder, mis on varustatud Vene mootriga RD-93.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles