Parlamendi usaldushääletus jättis Soome valitsuse pukki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Soome rahandusminister Petteri Orpo, peaminister Juha Sipilä ja endisest Põlissoomlasest kultuuri-, spordi- ja Euroopa asjade minister Sampo Terho teatamas möödunud teisipäeval, et valitsus jääb püsima ja Põlissoomlastest ministrite otsus oma kodupartei hüljata on piisav põhjus kuulutada valitsuskriis lõppenuks.
Vasakult paremale: Soome rahandusminister Petteri Orpo, peaminister Juha Sipilä ja endisest Põlissoomlasest kultuuri-, spordi- ja Euroopa asjade minister Sampo Terho teatamas möödunud teisipäeval, et valitsus jääb püsima ja Põlissoomlastest ministrite otsus oma kodupartei hüljata on piisav põhjus kuulutada valitsuskriis lõppenuks. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Peaminister Juha Silipä koalitsioonivalitsus pälvis täna parlamendi usalduse. Tegemist oli esimese usaldushääletusega pärast Põlissoomlaste juhivahetusest tekkinud valitsuskriisi, vahendab Soome rahvusringhääling Yle.

Sipilä Keskerakonna, rahandusminister Petteri Orpo Rahvusliku Koonderakonna ja Põlissoomlastest lahkulöönud parlamendifraktsiooni Sinine tulevik ühisvalitsusele avaldas toetust 104 parlamendisaadikut, vastu oli 85.

Hääletusest jäi tulevalt oma rollist kõrvale parlamendi spiiker Maria Lohela, samuti üks Põlissoomlaste seast väljaastunutest. Kümme parlamendiliiget puudusid, erapooletuid ei olnud.

Soome erakond Põlissoomlased valis 10. juunil oma uueks liidriks ELi ja immigratsioonivastaste seisukohtade poolest tundud europarlamendi saadiku Jussi Halla-aho.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles