Brüsseli rongijaamas korraldas rünnaku 36-aastane marokolane (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Brüsseli keskraudteejaamas tapetud arvatav enesetapuründaja oli 36-aastane Maroko kodanik ning ta ei olnud varem terrorismiga seoses võimude tähelepanu pälvinud, teatas täna Belgia prokuratuur.

«Tuvastati, et ründaja O.Z. sündis 20. jaanuaril 1981 ja oli Maroko kodanik,» ütles pressikonverentsil prokuratuuri pressiesindaja Eric van der Sypt.

«Ta ei olnud terrorismi tõttu võimudele teada,» lausus van der Sypt. Pressiesindaja keeldus täpsustamast ründaja täisnime, sest juurdlus veel käib.

Esindaja sõnul üritas ründaja eile õhkida raudteejaamas lõhkekeha, mis täielikult ei plahvatanud.

Ründaja tahtis põhjustada palju suuremat kahju sellest, mis tegelikult aset leidis.

«Oli selge, et ta tahtis põhjustada palju rohkem kahju sellest, mis tegelikult aset leidis. Kott plahvatas kaks korda, kuid olukord võinuks olla palju hullem,» lausus van der Sypt.

Kahtlusalune krabas karjudes oma kohvri ja põhjustas osalise plahvatuse... Kohver plahvatas ka teist korda, eelnevast suurema jõuga. Kohvris olid naelad ja gaasikanistrid, lisas ta.

Van der Sypti sõnul tormas ründaja pärast koti õhkimist jaama valvanud sõdurite poole ja hüüdis Allahu akbar! (Jumal on suur). Pressiesindaja ütles, et sõdurid lasid ta maha.

Prokuröride varasemal teatel toimus Brüsseli keskraudteejaama ühes peakoridoris umbes kell 20.30 (Eesti aeg kell 21.30) väike plahvatus. Keegi peale ründaja viga ega surma ei saanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles