Taas rünnaku üle elanud Brüssel võõrustab terroriarutelu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile nägi Brüsseli Keskraudteejaama esine välja taas tavapärane, sõdurid patrullivad seal juba rohkem kui aasta.
Eile nägi Brüsseli Keskraudteejaama esine välja taas tavapärane, sõdurid patrullivad seal juba rohkem kui aasta. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix

Naelu ja gaasiballoone täis pommikohvri ning automaadiga relvastatult patrullivatest sõduritest möödudes Brüsseli keskraudteejaama sisenenud, seal pommi õhkinud ja «Allahu Akbar!» karjudes amokki jooksnud marokolane pakkus täna Brüsselisse kogunevatele ELi liidritele värsket meenutust sellest, kui tähtis on arutlusele tulev julgeolek.

Mitte et üleeilsest sündmuspaigast umbes kahe kilomeetri kaugusele eurokvartalisse ülemkogule saabuvad peaministrid ja presidendid vajanuks erilist meenutust.

Seda, et terror – mida on viimase paari aasta jooksul lähedalt tunda saanud tuhanded eurooplased – on tõsine risk, tajutakse piisavalt hästi niigi. Nii ajakirjas Foreign Policy lausa «islamistide boksipeatuseks» tituleeritud Brüsselis kui ka näiteks Pariisis, Nice’is, Berliinis, Stockholmis, Londonis ja Manchesteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles