Eesti diplomaadid läksid röövitute otsinguil Süüriasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni-Süüria piiripunkt
Liibanoni-Süüria piiripunkt Foto: Raigo Pajula

Postimehe andmetel läks eile kaks Eesti diplomaati röövitud jalgratturite otsinguil Süüriasse.

«Eesti riigi esindajad viibivad Liibanonis ja ka teistes sealse piirkonna riikides, sealhulgas Süürias, vastavalt sellele vajadusele, mida tingib koostöö nii Liibanoni kui teiste riikidega, et jõuda Eesti kodanike vabanemiseni,» kinnitas välisministeeriumi pressiesindaja Postimees.ee’le.

Seitse eestlasest jalgrattamatkajat rööviti kaks nädalat tagasi pärast Süüriast naasmist Liibanonis. Seni tundmatu rühmitus Haraket El Nahda Wal Islah (Taassünni ja Reformi Liikumine) võttis 31. märtsil vastutuse röövi eest ning teatas üleeile, et soovivad nende eest raha. Rohkem pole nad oma soove täpsustanud.

Ojuland: Aston näidaku, mis puust ta on

Eile edastas Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland Euroopa Parlamendi täiskogu istungil avalduse, milles palus Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja paruness Ashtoni kohest sekkumist Liibanoni pantvangikriisi lahendamisesse.
«Kaalul on eurooplaste elud ning see nõuab Euroopa Liidu välisteenistuse viivitamatut tähelepanu,» rõhutas Ojuland. «See on võimalus paruness Ashtonil näidata, mis puust ta tehtud on.»

Ojuland teatas Euroopa Parlamendile, et avalduse koostamise ajaks oli laekunud info, et eestlaste röövijad, väidetavalt Taassünni ja reformi liikumise liikmed, on saatnud umbmäärase lunarahanõude ning et nad teatavad oma edasised nõudmised hiljem. «Eesti kodanikud on väidetavalt jätkuvalt elus,» vahendas Ojuland.

Kristiina Ojuland tänas oma pöördumises paruness Ashtonit kiire vastuse eest tema kõnele kaks nädalat tagasi ning kinnituse eest, et Euroopa Liit tegeleb eestlaste röövimisega kõige kõrgemal võimalikul tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles