Afganistani autopommiplahvatuses hukkus vähemalt 20 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani mehed kannavad Lashkar Gah plahvatuses kannatada saanut.
Afgaani mehed kannavad Lashkar Gah plahvatuses kannatada saanut. Foto: NOOR MOHAMMAD/AFP/SCANPIX

Afganistanis Helmandi provintsis toimunud plahvatuses hukkus vähemalt 20 inimest, kes olid suundunud Lashkar Gah panka oma palka välja võtma, vahendab The Guardian.

Enesetapurünnak Helmandi provintsi lõunaosas asuvas Lashkar Gah linnas on nõudnud esialgsetel andmetel vähemalt 20 inimelu. Kannatada on saanud üle 50 inimese.

«Lõuna paiku toimus New Kabul panga sissekäigu juures autopommi plahvatus,» sõnas politsei kõneisik Salam Afghan AFP-le. «Sündmus leidis aset, kui tsiviilisikud ja ametnikud seisid panga ees järjekorras, et oma palka välja võtta.»

Rünnaku eest ei ole ükski äärmusrühmitus esialgu vastutust võtnud, kuid Taliban on teatanud ramadaani ajal rünnakute intensiivistumisest.

Washington peaks peagi teatavaks tegema Afganistani saadetavate lisavägede täpse mahu, et aidata riigi sõjaväge võitluses Talibani vastu. Arvatavasti küünib see number mitmetesse tuhandetesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles